Hoe het werkt

Zoeken naar een Maatje

Zoeken naar een Maatje kan op verschillende manieren. Op de homepagina ziet u een aantal categorieën en twee zoekvelden. U kunt direct beginnen met zoeken door een in een zoekveld te typen. Het eerste zoekveld is bedoeld voor de categorie (bijvoorbeeld "vissen"), het tweede zoekveld voor de plaats (bijvoorbeeld "Nijmegen"). Er zijn al heel veel categorieën bij ons in het systeem. Als u de eerste drie letters intypt verschijnen de verschillende opties.

Ook kunt u zoeken binnen een categorie door op het icoontje van de desbetreffende categorie te klikken. Daarbinnen kunt u wederom een categorie invullen of aanklikken en een plaats invullen. Tevens kunt u hier ook een gewenste leeftijd en geslacht invullen. Er komen dan alleen oproepen tevoorschijn die voldoen aan uw criteria. Soms is er nog een extra zoekveld (zoals "leeftijd kind" bij de categorie ouders). Dan kunt u daar ook nog op filteren.

Vult u een categorie in die niet bekend staat in ons systeem, dan stellen wij u daarvan op de hoogte en komt uw verzoek onder open categorieën. Deze zijn zichtbaar in het accountscherm en onder de gewone zoekresultaten (zie hieronder).

Zoekresultaten

Als u uw zoekopdracht heeft uitgevoerd komt u op het resultatenscherm. Daar ziet u eerst een kaartje met daarop de locaties van uw mogelijke Maatjes. Deze pin is vanwege privacy nauwkeurig tot op de wijk. U kunt op de pin klikken om de beschrijving te lezen.

Onder het kaartje ziet u de zoekresultaten nogmaals. Daaronder staan verzoeken binnen en buiten de categorie. Wellicht vind u hier uw Maatje!

U kunt iemand een bericht sturen door op "stuur bericht" te klikken. Het is verplicht om ingelogd te zijn om een bericht te kunnen sturen. Hiervoor moet u eerst registreren.

Registreren

Om berichten te kunnen sturen en zelf oproepen te plaatsen moet u zich registreren. Dat kan door rechtsboven op de knop "registreren" te drukken. Vul alle gegevens in en verifieer uw email adres. U komt dan nu in uw persoonlijke accountscherm. Hier kunt u uw voorkeuren en beschrijving invullen. Als u later terugkomt kunt u met uw gebruikersnaam en wachtwoord altijd weer opnieuw inloggen.

Oproep plaatsen

Als u geregistreerd bent bij Maatje.net, kunt u zelf ook zichtbaar worden in de zoekresultaten en kunt u passief op zoek gaan naar Maatjes. U bent alleen zichtbaar waar u dat wilt. In het accountscherm is een menuoptie "voorkeuren". Klik daarop en u kunt precies invullen wat voor een Maatje u zoekt. U bent dan voor anderen zichtbaar. Vinden wij direct een match, dan sturen we jullie beide een email.

Laatste zoekresultaten

Onder dit scherm binnen het accountscherm vallen alle accounts die voldoen aan uw voorkeuren. Met een account en uw ingestelde voorkeuren is het dus eigenlijk niet meer nodig om te zoeken naar een Maatje, dat doen wij al voor u! Kijk regelmatig op deze pagina, zodat u uw Maatje(s) snel kunt vinden.

Profiel

Als u een account aanmaakt op Maatje.net, krijgt u een publiek profiel. Hier kunt u updates plaatsen die u wilt delen met andere Maatje gebruikers. Andere gebruikers kunnen op uw berichten reageren. Als u een bericht wilt plaatsen, klikt bij "mijn account" op "mijn profiel" in het accountmenu. Daar vindt u een plek om foto's en tekst te kunnen plaatsen.

Onderaan alle zoekresulaten staan berichten die andere Maatje gebruikers hebben geplaatst. U kunt hier op reageren door op "reageer" te klikken en een bericht te typen.